Csütörtökön kezdődik az emberi jogi fesztiválnak álcázott Pécs Pride

A hétvégére Pécsre költözik az LMBT közösség homokozója. Ez lesz a hazai heterofóbok első nagyobb erődemonstrációja, amelyet a vidéki Magyarországon tartanak.

Az identitásom szabadsága címmel meghirdetett, csütörtöktől szombatig tartó három napos online emberi jogi fesztivál a programokat nézve a fehér, keresztény, hetero emberek kirekesztése jegyében zajlik majd.

Az előadásokon a progresszív liberalizmus olyan örökzöldségei kerülnek terítékre, mint a transz jogok kiszélesítése, vagy a szélsőséges feminizmus terjedésének elősegítése, de szó lesz arról is, miként lehetne a papi reverendát szivárvány színűre cserélni.

A `Vallás és LMBT` című panel egyik előadója egyébként az a Perintfalvi Rita lesz, aki saját állítása szerint feminista, katolikus teológus. A bécsi egyetem oktatója korábban olyan degenerált gondolatokkal melengette a szivárvány szíveket, minthogy "nagy szükség lenne arra Magyarországon, hogy a teológia elkezdjen genderszenzitíven gondolkodni." Perintfalvi - aki saját állítása szerint feminista nőként szívesen lenne katolikus pap - úgy véli, "új korban élünk, amelyben a családról új formában kellene gondolkodni".

A `Gyűlöletbűncselekményektől a népirtásig` című pódiumbeszélgetésen a vallásüldözés is téma lesz. Itt főként olyan, "más földrészekről származó etnikai kisebbségek kerülnek szóba, mint a yezidi és uyhgur közösségek". Úgy tűnik, a progresszív melegeket hidegen hagyja, hogy napjainkban a legüldözöttebb vallás a világon a kereszténység.

Érdekesség, hogy a századik évfordulóhoz kapcsolódva téma lesz Trianon is. A `Trianon realitásai` című elmélkedés résztvevői a centenárium kapcsán olyan kardinális kérdéseket járnak körbe, minthogy "miként táplálkozhat a szélsőjobboldal ezen történelmi eseményekből?"

A három napos fesztivál a melegfelvonulással zárult volna, de ez egyelőre elmarad, illetve egy később meghatározott időpontban tervezik megtartani. Ehelyett szombat este Pécs Pride Solidarity címmel online demonstráció lesz, majd a Kovi-19 árnyékában egy fülledt hangulatú afterpartival érhetnek fel a csúcsra az erre fogékony online résztvevők. Ha nagyon otromba akarnék lenni azt mondanám, amennyiben a hét második felében túl sok lesz a szivárvány Pécsett, nem kell megijedni, csak veri az ördög a "feleségének".

(2020. 05. 12.)

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/94733/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?