A szivárványba bújt Disney maga a szépségből lett szörnyeteg

A huszadik században készült, kedves karakterekkel előadott klasszikus meséi nyomán a Disney sokak számára még mindig a gondtalan gyermeki kikapcsolódást jelenti: amíg Disney mesét néz a gyerek, semmi rossz nem érheti. Ennek azonban sajnos vége.

A határozott, felelősségteljes felnőtté válás megható és szép történetét elmesélő Bambi, vagy a bájos Kis hableány és jóképű hódolójának igaz szerelme mára a múlté. A politikai korrektség formanyomójával készült Disney világ gyűlöli a hagyományos női és férfi szerepeket, amennyire csak lehet, háttérbe szorítja a klasszikus heteroszexuális párokat és az arcunkba nyomja a melegeket.

Lassan már ott tartunk, hogy férfi és nő közötti szerelmet egy politikailag korrekt Disney filmben csak akkor fogunk látni, ha az illetők testvérek. Bármennyire is túlzásnak tűnik, sajnos valószínűleg nincs messze ez a pillanat.

Az elmúlt években - ahogy Hollywoodból - úgy a Disney-től is sorra érkeztek a klasszikus történetek politikailag korrigált változatai, amelyekben a negatív karakterek rendre fehérbőrűek és heteroszexuálisok, a lányok férfiasak, a fiúk nőiesek, a melegek már az animációs filmekben is premier plánban csókolóznak egymással, a hölgyek idomainak pedig álszemérmesen még a nyomait is elrejtik. Ráadásul a régi filmeket is igyekeznek újrakozmetikázni.

És úgy tűnik, valamiért különösen haragszanak a sellőkre. Néhány napja osztotta meg egy amerikai néző a közösségi oldalán, hogy a Disney tovább cenzúrázott egy már korábban is jócskán kitakart snittet az 1984-es Csobbanás című filmből.

A Daryl Hannah és Tom Hanks főszereplésével készült mozi egyik jelenetében hátulról látjuk, ahogy Daryl Hannah belefut az óceánba a habok közé. Mezítelen formás hátsóját a combjáig érő hosszú haja ugyan az eredeti filmben is takarta, de a szemérmes Disney huszonegyedik századi cenzorainak az is sok volt, hogy kilátszottak a csípőjének kontúrjai. Az eredmény az alábbi képen látható.

Az 1992-es Kis hableány című animációs film sellője már évekkel ezelőtt a szélsőséges feministák célkeresztjébe került, akik szexistának bélyegezték a dekoratív fiatal lányt, amiért a felsőtestén csak egy esztétikus melltartót viselt. Már kijöttek az első plakátok a 2021-re tervezett élőszereplős Disney változathoz. Ebben egy latino csaj játssza majd Arielt, de ugyanolyan falatnyi ruhát visel a felsőtestén. Milyen érdekes, hogy most ezzel senkinek semmi baja.

Ez a fajta álszemérmesség persze csak addig tart, amíg a hagyományos nemi szerepeket kell eltűntetni. Az alábbi kép a 2017-es 'Star vs. the Forces of Evil' című Disney rajzfilmsorozatból származik. Itthon 'Csillag kontra gonosz erők' címmel került képernyőre, persze a legkisebbeknek szánt idősávban, hadd érzékenyüljenek el a két, egymással csókolózó bajszos bácsi látványától.

n kampány egyik nagy nyertese a Disney néhány hónapja indult internetes tartalomszolgáltatója a Disney+. A szobafogságba került emberek rákaptak az internetes filmnézésre és a Disney+ hetek alatt ötvenmillió előfizetőt gyűjtött össze azokban az országokban, ahol már elérhető. Meg is hálálják a bizalmat.

Hamarosan debütáló új tinisorozata a 'Love, Victor' egy 2018-as film alapján készült és egy meleg fiú középiskolai beilleszkedési nehézségeit mutatja be. Abban látatlanul is biztos lehet mindenki, hogy az erkölcsi győztes az ő kerektere lesz, míg a hetero szereplőket majd valahol a morális mélypont körül kell keresni. Láttad a 2018-as BÚÉK című nagysikerű magyar filmet? Na, valahogy úgy.

A Disney nem készít gyerekfilmeket Georgia-ban, csak, ha Georgia gyerekeket gyilkol

Az élet megpróbáltatásaira gyermeki szelídséggel felkészítő egészestés Disney-filmek évtizedeken át generációk ízlését formálták szerte a világon. A progresszív liberalizmus által kreált virtuális szájmaszk, a politikai korrektségnek nevezett globális taburendszer nyomán azonban mára az LGBTQ-érzékenyítés zászlóshajója lett.

Elsőre felfoghatatlan, hogy az a Disney, amelynek elsőszámú célközönségei a gyermekek, hogy lehet lelkes támogatója az abortusznak? Az USA-ban több államot, köztük Georgia-t is azzal fenyegették, ha betiltják az abortuszt, bojkottálni fogják az adott tagállamot, mint forgatási helyszínt. Hogy ez mennyire nem üres fenyegetés, csak ebben az államban 92 ezer alkalmazott és családjaik megélhetését érintene egy ilyen lépés.

Az 1923-ban alapított vállalat lassan évszázados története olyan, mintha visszafelé néznénk egyik nagy klasszikusát, a Szépség és szörnyeteget. Egy gyönyörű lánnyal indul, aki boldogságban él jóképű szerelmével. A fiú azonban lassan, de biztosan elszakad a valóságtól, egy arrogáns és gőgös szörnyeteggé formálódik, elveszíti szerelmét és végül teljesen elszigetelődik a világtól. Ugye, hogy a legsikeresebb történeteket az élet írja? Csak olykor visszafelé. És ha így megy tovább, a Disney ugyanígy fogja elszigetelni magát a közönségétől.

(2020. 04. 19.)

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/93510/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?