Ezrek életét mentheti meg a súlyos világjárvány

Fura paradoxon, de világszerte ezrek számára lehet életmentő, hogy a koronavírus-járvány miatt számos országban csak az életmentő beavatkozásokat végzik el a kórházak. A halasztható egészségügyi beavatkozások mellett sok helyen ugyanis elmaradnak a tervezett abortuszok is, és a hetek óta tartó abortusztilalom miatt a kismamák sorra csúsznak ki a várandósságnak abból a szakaszából, amikor még megengedett a magzatelhajtás. Áldott állapot az áldatlan körülmények közepette.

Az átlagember már félve olvassa el a friss adatokat, ugye ma kevesebb az új fertőzött és kevesebben haltak meg a járvány okozta betegségben, mint tegnap? Amíg azonban naponta ezrek életét követeli a járvány, addig csodák is történnek a tragédiák árnyékában, talán nem is kevés.

Az egyik ilyen, hogy az egészségügyi kapacitások átcsoportosítása miatt szerte a világon több helyen leálltak a magzatelhajtások, így az emberi életek ezreit követelő járvány következtében apró, pici életek ezrei kapnak esélyt arra, hogy mégis legyen születésnapjuk. Szörnyű tragédia minden ember halála, a legidősebb, súlyosan beteg emberek elvesztése éppúgy. Ugyanakkor az élet elkerülhetetlen velejárója a halál is, amit kénytelenek vagyunk elfogadni, de semmiképp sem magzatkorban, egészségesen és ártatlanul.

Míg a Covid-19 betegség következtében - nagy többségében idős és már korábban is súlyosan beteg - emberek veszítik életüket, addig olyan fiatal lelkek kapnak esélyt az életre, akik meghaltak volna, ha nincs a világjárvány okozta veszélyhelyzet. Mi ez, ha nem a jó Isten gondviselése?

De nem a posztmodern liberalizmus uralta huszonegyedik században élnénk, ha nem lennének jogvédő szervezetek, az abortuszban anyagilag érdekeltek és még ki tudja micsodák, akik ilyen esetben azonnal tiltakozni kezdenek az abortuszok leállítása ellen.

Az amerikai Texas államban március közepén, a vészhelyzet kihirdetésével egyidejűleg jelentették be, hogy attól kezdve meghatározatlan ideig tilos az abortusz. És nemcsak a klinikai magzatelhajtás, de a gyógyszeres is.

Naná, hogy azonnal támadásba lendült az abortusz biznisz egyik legvéresebb nemzetközi iparmágnása, a világ egyik legnagyobb emberi vágóhídja, a Planned Parenthood is, amely nyomban bírósághoz fordult a tiltás miatt. Állításuk szerint ők a magzatelhajtásaik felét már gyógyszeresen végzik, ezért azt kérték, legalább ezt engedélyezzék a számukra, mivel ezt az otthonukban szenvedik végig a várandós nők.

A bíróságok és a texas-i hatóság bonyolult jogi vitája indult el a kereset nyomán, amelyet jól mutat, hogy április 10-én a másodfokú bíróság néhány órára felfüggesztette az abortuszok tilalmát, ám a hatóság még aznap fellebbezett, amelynek nyomán újra hatályba lépett a teljes tiltás.

A hatóság azzal érvelt, hogy a tablettás abortusz során is felléphetnek olyan komplikációk, amelyek akár lélegeztetőgép használatát teszik szükségessé. Ebben a járványügyi helyzetben viszont minden lélegeztetőgépre a vírussal fertőzöttek és az egyéb súlyos betegek ellátásához van szükség.

Texas-ban a magzat 10 hetes koráig lehet tablettás és 22 hetes koráig műtéti abortuszt végezni. Sok kismama várandóssága azonban már a vészhelyzet márciusi kihirdetésekor megközelítette ezeket a határidőket. A Planned Parenthood ezért most több fronton is támadja az emberi életet. A jogi kereset mellett a teljes tilalom idején is komoly fizikai erőfeszítéseket tesz a magzati életek kioltásáért. Az érintett kismamáknak például felajánlotta, hogy szervezetten, buszokkal, ingyen elszállítják őket olyan amerikai államba, ahol még elvégezhető a beavatkozás.

Az országos veszélyhelyzet miatt azonban már átlagosan ezernél is több kilométert kellene ehhez utazni, amit sokan nem vállalnak, így nem marad más, mint vagy feketén, a hivatalos beavatkozás árának és kockázatának sokszorosáért elhajttatni a magzatot, vagy megszülni a gyermeket.

Hála az égnek az életpárti aktivisták is rögtön észbe kaptak, hogy itt és most nekik is van keresnivalójuk és életek sokaságának megmentéséért tehetnek. Több ilyen szervezet állt oda azonnal a kiszolgáltatott helyzetbe került kismamák mellé és ajánlanak nekik akár anyagi segítséget is ahhoz, hogy megszüljék és felneveljék a gyermekeiket.

A huszonegyedik század tragikus kettőssége, hogy míg egyeseknek az életnél nincs semmi drágább, addig másoknak semmi sem drága ahhoz, hogy elvetessék a saját gyermekük életét. Az individualista, család- és nemzetellenes társadalmi propaganda, a sarkaiból kifordított alkotmányos alapjogokkal megspékelt ultraliberális, énközpontú életfilozófia torz állapotának nyilvánvaló ellentmondásait jól illusztrálja, hogy például Amerikában egy 16 éves lány csak a szülei írásos engedélyével lyukasztathatja ki a fülét, ha fülbevalót akar hordani. Ahhoz viszont egyáltalán nem kell a szülei beleegyezését kérnie, ha úgy dönt, abortálni akarja a gyermekét, akár a tudtuk nélkül is megölheti az unokájukat.

Rendkívül veszélyes a jelenlegi pandémia, hisz emberek tízezreinek követeli az életét, de hol vannak ehhez az abortusz nevű kórság halálozási számai, amely teljesen egészséges emberi életek ezreit követeli nap, mint nap?

Kevés szívszorítóbb weblap van a világon, mint az, amelyet a lap alján lévő linken bárki megtekinthet. A manapság oly sokat emlegetett - a nemzetközi egészségügyi adatokban etalonnak számító - WHO adatai alapján összesített nyolc számjegy azt mutatja, ebben az évben eddig mennyi abortuszt végeztek el szerte a világban. Január elseje óta máig több, mint 12 milliót és a számláló a másodpercek múlásánál is gyorsabban emelkedik.

A milliónyi névtelen áldozatra való felhívás mellett talán még hatásosabb érv az abortusz ellen, ha nem feledkezünk meg annak neves túlélőiről. Kevesen tudják, hogy a világhírű portugál labdarúgót, Christiano Ronaldot is el akarta vetetni várandós édesanyja. Évekkel ezelőtt megjelent életrajzi könyvében beszélt erről a világ egyik legjobb futballistájának az édesanyja, aki fel is keresett egy ilyen klinikát, és végül csak azért nem hajttatta el magzatát, mert az orvos visszautasította a beavatkozást. Vajon hány zseniális művész, csodálatra méltó sportember, vagy épp potenciális világmegmentő tudós lett már áldozata az abortusznak? És még vajon hányan lesznek?

Abortusz számláló ide kattintva

(2020. 04. 14.)

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/93313/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?