Kórság

- Elvtársak, itt az idő! Most végérvényesen kezünkbe kerülhet a bolygó feletti irányítás. Egyetlen lépésre vagyunk a céltól, történelmi a pillanat, de csak akkor fog menni, ha mind mellettem álltok! Velem vagytok? - kezdte buzdító beszédét a szónok valahol az Isten háta mögött, egy ablaktalan csarnokban. A mondat végére artikulátlan ordibálássá alakult.

A feltüzelt alig néhány száz résztvevő közfelkiáltással adta beleegyezését: - Háború!!! Háború!!! Háború!!!

- Köszönöm! Köszönöm! – hasított bele a skandálásba a szónok, miközben két karjával csitította hallgatóságát.

- Akkor ismertetném a legfontosabbakat. Ti is jól tudjátok, hogy évtizedek óta készítjük elő a terepet a világban. Ma már az élet minden területén, a Föld minden kis zugában ott vagyunk és kitartó munkával alapoztuk meg a karnyújtásnyira került végső sikert.

A bíztató szavakra a hallgatóság elégedett tapsa ismét betöltötte a nagy teret.

- Sikerünk fő kulcsa, egyben az emberiség leggyengébb pontja, a szabadság helyébe léptetett szabadosság. Ez ma már egyes liberális közösségekben elért egy olyan kritikus szintet, hogy magától demoralizálja az ott élőket. Mind jól tudjátok, hogy az általános szabadsághoz bizonyos szabályokra, korlátokra van szüksége az emberi társadalomnak, amit a közösség védelme érdekében mindenkinek be kell tartani. Ezeket rúgták fel, így ma már mindent lehet, amit eddig tilos, vagy erkölcstelen volt. Sőt, az abnormális az ajánlott és a normalitást megvetik. Ez olyan jól sikerült, hogy ma már ott tartanak, az életükre törő gyilkosaikat is a keblükre ölelnék - mondta nevetve, miközben a fejét csóválva maga is hitetlenkedett, hogy ez megtörténhet. Szavaira a tömeg is hangos nevetéssel reagált.

- Nagy előnyünk, hogy természetünknél fogva úgy tudunk terjedni, eleinte észre sem veszik. Csak miután már nagy a baj és sokakat megfertőztünk, amikor már a mindennapi életükben, a közvetlen környezetükben látják a változást, akkor kapcsolnak, de akkor már késő lesz - folytatta a kimért, de határozott hangra váltott szónok.

- Ehhez a pillanathoz érkeztünk, ezért most egyszerre támadunk mindenhol. A legalsó társadalmi rétegeknél, a közép- és a felső osztályok tagjainál is egyszerre kezdjük a fertőzést. Politikusok, ismert emberek, komoly egzisztenciájú családból származók is ott lesznek az első fertőzöttjeink között. Ez egy erődemonstráció, amely lelkileg töri meg a többieket - emelte fel a mondat végére a hangját, mire ismét tapssal tört ki a közönség.

- Ismerve őket, lesznek köztük bőven kollaboránsaink, akik önös érdekektől vezérelve akarnak majd segíteni nekünk. Nélkülük is sikerülne, de elhitetjük velük, hogy kellenek nekünk, ám végül ugyanaz lesz a sorsuk, mint a többinek. Aki a saját fajtáját is képes elárulni, abban mi sem bízunk…

A szónok mondatait ismét nagy nevetés szakította félbe, melyet néhány másodperc után hatalmas taps váltott.

- Ami nagyon fontos, és erre kérek mindenkit, figyeljen oda, hogy ezúttal elsősorban az idősebbeket kell célba venni. Az évtizedek óta terv szerint haladó gondos előkészítésnek hála, a fiatalok többsége már érzékenyítve van ránk, ők tudtuk nélkül beálltak a sorba. Most főként az idősebbeket kell megfertőzni és amelyik nem tud, vagy nem akar alkalmazkodni, annak vesznie kell. Nyilván közben nekünk is lesznek járulékos veszteségeink, de ez bele van kalkulálva.

- A globalizálódott, multikulturális világ elvesztette talaját, számunkra viszont ez a melegágy. Megszűntek az egyedi közösségek, mindenki kiszolgáltatott a világnak, még az elszigeteltebb, kisebb helyi közösségek sem képesek az önálló létfenntartásra. Emiatt a világ minden pontján szinte egyidőben tudunk lecsapni.

- Vannak olyan részei a bolygónak, ezek a nyitott, liberális nyugati társadalmak, ahol jóval könnyebb dolgunk lesz. Ezekben az országokban úgy haladunk majd előre, mint kés a vajban. Keményebb és nehezebb lesz viszont azokon a helyeken, ahol az emberek kevésbé önzőek, ahol még a közösség érdeke is számít valamit.

- Ezzel együtt, most jött el az idő, hogy végső csapást mérjünk rájuk és elsöpörjük a múlt fenyegető árnyait. Elvtársak,kérdés, ellenvetés? – dobta fel hallgatóságának arra számítva, hogy senki nem jelentkezik. A tömeg szélén azonban egy kéz a magasba emelkedett. – Igen? – vetette oda kissé idegesen a szónok, mire a jelentkező beszélni kezdett:

- Emlékszik az elvtárs, hogy hasonló ambíciókkal indult el világhódító útjára nemrég a koronavírus? Alig néhány hónap alatt az egész bolygón elterjedt, mindenhova eljutott, azonban a társadalom immunrendszere bekapcsolt és végül legyőzte. Senki nem hitte, de az emberek többsége a veszélyben feladta a szabadságát, az egyéni érdekek helyett a közösség lett a fontos, miközben az államok feletti hatalomra törő föderációkon egyszerűen átléptek az egyes nemzetek, önálló életre keltek és igazolták létjogosultságukat, amely végül megállította azt a vírust. Nem tart attól, hogy nekünk is ez lesz a sorsunk?

A szónok elkomorodott. Remélte, hogy ez a kérdés nem kerül elő, de most vett egy mély levegőt. A hallgatóság a lélegzetét is visszafojtva, néma csöndben várta, mi fog történni.

- Attól tartok, jól látja az elvtárs. Valójában ez most nem a nagy lehetőség, hanem az egyik utolsó esély a számunkra. A koronavírus a emberiség globális stressztesztje volt, azt a próbát kiállták és egy hasonló összefogás a mi vesztünket is jelenthetné. A hazájukat szerető, a hagyományaikat tisztelő, a felebarátját szerető és a kisebb közösségeikért saját magukat is feláldozni kész embereken nincs fogásunk. Ezért kell most elkapnunk mindenkit, amíg még van rá esély. Elvtársak, annak a kórságnak a hibáiból kell tanulnunk, mert ha nem megy, végünk. Sokan akarják a vesztünket nekünk is, de hiszem, hogy velünk nehezebb dolguk lesz. Tény, hogy van némi hasonlóság köztünk. Szabad szemmel a koronavírus is és mi is láthatatlanok vagyunk és tulajdonképpen mindketten befogjuk a szájukat. Csakhogy míg a vírus maszkokkal, mi gondolataikat megfertőzve. Éppen ezért minket nem koronavírusnak hívnak, hanem politikai korrektségnek.

(2020. 03. 25.)

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/92319/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?