Lehetséges, hogy Törökországban nincs koronavírusos beteg?

Miközben a környező országokból tucatjával jelentik az újabb és újabb megbetegedéseket, sőt a szomszédos Iránban már a politikusok között is szedi áldozatait a járvány, addig a 80 milliós Törökországban még egyetlen koronavírusos sincs?

Lassan az egész világot sakkban tartja a Kínából elszabadult kórokozó. A terjedését mutató adatokra vonatkozóan sokan a Johns Hopkins CSSE tudományos intézet honlapjáról tájékozódnak.

A március 10-i állapot szerint a vírus az Antarktiszt leszámítva minden földrészen megjelent és óráról órára egyre kevesebb olyan ország van, ahol nincs beteg. A leginkább érintett két kontinens Ázsia és Európa. Ezek egyes országaiban már tombol megbetegedés, miközben a kettő határán fekvő Törökországot kikerüli?

Az ember már úgy fél az összeesküvés-elméletnek tűnő esetektől, mint a tűztől, mert általában konkrét és közvetlen bizonyítékok hiányában könnyű rásütni ezt a bélyeget és ezzel hitelteleníteni. Pedig folyton ilyesmibe botlik.

Lehetséges, hogy az Iránnal szomszédos, onnan számtalan menekültet befogadó Törökországban nincs egyetlen megbetegedés sem? Miközben Iránban már a politikai élet fontos személyiségei kapták el, vagy akár haltak bele a vírus okozta megbetegedésbe?

Nos, az ENSZ egészségügyi szervezetének és más, a világ vezető járványügyi hatóságainak adatait összesítő Johns Hopkins intézet honlapja szerint Törökországban tényleg nincs koronavírusos. Szuper. Ha valaki meg akarja úszni a fertőzést, itt a remek alkalom, hogy kivegye az idei szabadságát és elutazzon a török tengerpartra, mert ott biztonságban lesz.

Azért van egy másik lehetőség is. Vajon nem azért titkolják a koronavírusos fertőzéseket, mert akkor az illegális migrációban hatalmas lehetőségeket vizionáló európai politikusok kénytelenek lennének mosni kezeiket és megtagadni a belépést az életükért Németországig, vagy épp Skandináviáig menekülő, de útközben most éppen a török-görög határt ostromló illegális bevándorlóktól?

Ha ez a helyzet, akkor ebben nyakig benne van - mások mellett - az ENSZ egészségügyi világszervezete, a WHO és az ECDC, az Európai Járványügyi Szervezet is. Na, ez az összeesküvés elmélet, amire nincs közvetlen bizonyíték. Nem látszik, de a következményeiből egyértelműnek tűnik. Pont olyan, mint egy vírus. Szabad szemmel nem látható, a következményeitől mégis egyre többen szenvednek.

A külföldi nyaralással inkább mindenki várja ki a járvány végét. Megfelelő kormányzati intézkedésekkel és azok betartásával a nyári szabadságolásokra nagyrészt lecsenghet a járvány.

Addig nyugodtan figyelje mindenki a Johns Hopkins Intézet honlapját, amelyek zömében a valós adatokat mutatják, de azért soha ne feledjük Churchill máig aktuális bölcsességét sem: "Csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam."

(2020. március 10.)

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/91570/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?