Progresszív karácsony? Isten ments!

A homoszexuális Jézus Krisztus úgy dönt, a szülinapi partiján mutatja be legújabb barátját a szüleinek, azaz a Szent Családnak. Az ifjú pár nagyon izgul, ám végül Szent József és Mária is áldását adja gyermekük meleg kapcsolatára, ami nem is csoda, hisz a Szűzanya füvet szív, miközben házasságon kívüli szerelmi viszonyt folytat magával Istennel.

Ez a rezüméje a Netflix nagy felháborodást kiváltott karácsonyi mozijának, amelyet Jézus születésnapjára, vagyis karácsonyra időzítve tettek elérhetővé úgy, hogy a világ összes okostévéjén csupán néhány kattintás után bárki megcsodálhatja.

A 46 perces balliberális propagandafilmet a világ egyik legnagyobb katolikus országában, Brazíliában készítette egy csapat progresszív fiatal. A bemutató után több, mint kétmillió felháborodott brazil írta alá azt az online petíciót, amely arra kéri a forgalmazó Netflixet, hogy törölje szerveréről a ’Krisztus első megkísértése’ című produkciót.

A Netflix válaszra sem méltatta kétmillió ember kérését, a filmet kísérő felzúdulást a haladó nyugati sajtó pedig elintézte annyival, hogy Brazíliában még mindig sok a homofób.

A Hollywoodból és a tömegkultúrát gyártó nagy világcégek termékeiből ömlő keresztényellenességgel ma már Dunákat lehetne rekeszteni. Hol van már az olyan kedves mese, mint a 'Reszkessetek betörők!', amelyben a keresztény családi értékek hangsúlyos szerepet kaptak? Nem is csoda, hogy a politikailag inkorrektté vált filmek egyre bővülő listáján előkelő helyen szerepel Kevin és a betörők karácsonyi története is.

Még szerencse, hogy a nézőket az ilyen manipulált listák hidegen hagyják és továbbra is ez az egyik legnépszerűbb karácsonyi film. Nem hagyta viszont hidegen a melegeket a Hallmark nemzetközi filmgyártó vállalat idei karácsonyi filmkínálata.

Az angolszász LMTBQ közösség néhány hete felháborodott nyílt levélben kérte számon a világ egyik legnagyobb televíziós műsorgyártóját. A Hallmark ugyanis az idén negyven karácsonyi filmet készített, ám ezek között egyetlen olyan sincs, amelyikben meleg lenne a főszereplő. "Míg szakmányban gyártják ’a fiú megismeri a lányt, a lány kikosarazza a fiút, de a karácsony szelleme végül mégis összehozza őket’ típusú filmeket, addig nem akadt egy, amelyikben LMBTQ+ karakter lenne a főszereplő" - olvasható a brit melegek, transzik, travesztik közösségének közleményében.

És úgy tűnik, nekik sokkal nagyobb az érdekérvényesítő képességük, mint kétmillió brazilnak. A Hallmark nézőinek ugyanis már csak ezt a telet kell valahogy kibírniuk meleg karácsonyi tévéfilmek nélkül. A vállalat azonnal bocsánatot kért és megígérte, hogy a jövőben megszűntetik ezt a fajta hátrányos megkülönböztetést és "tovább nyitnak a diverzitás felé".

Ma már minden széles körben bemutatásra kerülő kulturális produkciónak át kell férnie a politikai korrektség formanyomóján. A mozifilmekkel ez végképp így van. A George Michael világslágereire írt Last Christmas-t (Múlt karácsony) néhány hete mutatták be a mozik. A film ízig-vérig liberális propagandafilm lett, kellő érzékenyítéssel az illegális bevándorlók és a melegek iránt. Benne olyan unalomig ismételt üzenetekkel, mint a "diversity is our strength", vagyis a sokszínűség az erősségünk. Mindezt persze karácsonyi köntösbe csomagolva.

Itt a karácsonyi nyuszi

A haladó nyugati országokban egyre növekvő intenzitással folyik a kereszténység szimbólumainak eltűntetésére tett kísérlet. Ma már mindennaposak az olyan aljas Jézusgyalázások, amivel néhány éve egy brit pékség még osztatlan sikert aratott a haladó gondolkodók között. A Greggs nevű cég adventi naptárában a kis Jézust ábrázoló szobrocska helyére egy félig megrágott hot-dogot fektetett.

A progresszív sajtó tapsviharral fogadta a "jópofa marketing megoldást", míg a tiltakozó keresztény szervezeteket elmaradott jobboldali csoportosulásoknak bélyegezték. A pékség végül bocsánatot kért, de ennek már jóval kisebb volt a visszhangja.

Aki járt az elmúlt hetekben tőlünk nyugatra, könnyen észrevehette, hogy haladóéknál egyre kevesebb helyen látni magát a 'karácsony' feliratot (Christmas, Weihnacht). A második legnagyobb keresztény ünnep vallási töltete már a XX. század végétől látványosan visszaszorult, de úgy tűnik, az csak a kezdet volt. Jó úton haladunk, hogy a karácsonynak még a neve is eltűnjön. Helyette a téli fesztivált, vagy például a fenyőünnepet javasolja a politikai korrektség szótára.

A tendencia minden fronton érezhető. Az oktatási intézményektől kezdve, a kultúrán át egészen a világcégek reklámjaival bezárólag mindenhonnan látványosan irtják a Krisztus születésének keresztény ünnepére utalást, közte a karácsony szót.

Jól mutatja ezt az egyik német kereskedelmi lánc magyar és német nyelvű kiadása közti különbség. Míg a magyaron a "Kellemes karácsonyt kívánunk!" felirat olvasható, addig a németen már az szerepel, hogy "Ez ünnepnek hangzik".

A haladók között is utat mutatók viszont megpróbálják összekeverni az emberek fejében a keresztény ünnepeket. Az egyik nagy nyugati műszaki áruház karácsony előtti utolsó katalógusának címlapjáról az derül ki, hogy az ajándékokat nem a karácsonyfa alatt kell keresni, hanem a nyuszitól kell várni: "A karácsonyi nyuszi még több ajándékot hoz."

"Kívánhatunk még egymásnak boldog karácsonyt?" - teszi fel a kérdést Ausztrália egyik leggyorsabban fejlődő felsőoktatási intézménye, a Deakin Egyetem honlapján megjelent írás szerzője. A politikai korrektségnek nevezett nemzetközi taburendszer jegyében született gondolatsor természetesen a toleranciára hivatkozva javasolja nem nevén nevezni a dolgokat.

Barack Obama volt az első amerikai elnök, aki maga is elhagyta a "Boldog karácsonyt!" köszöntést, (Merry Christmas) helyette szándékosan a "Kellemes ünnepet!" (Happy Holiday!) kifejezést használta, amivel nagy felháborodást keltett a lakosság körében.

Donald Trump már az elnökválasztási kampányában arról beszélt, hogy megálltja a "karácsony ellen kezdett liberális háborút" és beiktatása után már az első alkalommal újra 'boldog karácsonyt!' kívánt az amerikaiaiknak.

És persze ne feledkezzünk meg arról a bevett balliberális szokásról sem, hogy a nagyobb keresztény ünnepekre időzítve sorra jelennek meg a pedofil papokról, esetleges egyházi visszaélésekről szóló, vagy más, a kereszténységet, az egyházat gyalázó, kifigurázó írások.

Csak egy példa. Az egyik legnagyobb magyar hírportál vezető írása 2019. december 24-én, szenteste reggelén a "Boldog születésnapot Jézus!" címet viselte. A hozzá mellékelt fotón az látható, amint a töviskoronát viselő Jézus Krisztus egy kocsmában, fiatal lányokkal sörözik a szülinapján.

Feltehetnénk az ilyenkor először felmerülő költői kérdést, vajon az iszlám szentként tisztelt alapítójával miért nem merik megtenni ugyanezt?

Kétezer év után sem egyszerű kereszténynek lenni, hiszen most megint az identitásunkat, a hitünket hívják tetemre, de ne feledjük, a teremtő annak a vállára pakol terheket, akiről tudja, hogy elbírja azokat. Ez a lényeg, a többit meg hiszi a píszí (PC).

(2019. 12. 26.)

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/88014/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?