A vegán mellett kérjük vigyázzanak!

Egy ausztrál nő beperelte a szomszédait, mert azok rendszeresen húst sütöttek a saját udvarukon. A vegán nőt egyszerűen zavarta a sült steak illata, ezért bírósághoz fordult, hogy tiltsák el a szomszédait a kerti sütögetéstől. Az eset még 2017-ben történt, de az ügyben csak nemrég hozott végső döntést az ausztrál Legfelsőbb Bíróság, amely arra hivatkozva utasította el a nő keresetét, hogy a kérelmében foglaltak "teljesen életszerűtlenek". A jogerős elutasítás hírére az esetet dühödten kapta fel a progresszív világsajtó.

Mindenki "álomszomszédját", Cilla Gardent ráadásul nemcsak a sült hús illata zavarta. A keresetébe nem felejtette el beleírni, hogy a szomszédjában kosárlabdázó gyerekek zsivaja is az őrületbe kergeti.

A globalista média természetesen nem a gyerekeket nevelő család, hanem "szegény vegán nő" mellé állt, akinek a bíróság döntése következtében súlyosan sérültek a szabadságjogai. Rettenetes élete folytatódik szegénynek, kénytelen lesz továbbra is elviselni, hogy gyerekek élnek a szomszédjában, akiknek a szülei időnként még húst is sütnek.

A sztori azonban - a liberális média minden igyekezete ellenére - épp ellenkezőleg csapódott le az ausztrál lakosság körében, amely a család mellé állt. Olyannyira, hogy a jogerős bírósági döntés után egy szép reggelen több száz ausztrál kerekedett fel és rendezett közös grillpartit a pereskedő hölgy utcájában, kifejezve együttérzésüket a közösségromboló individualizmusból jelesre vizsgázó vegán nő szomszédjában élő családdal.

Ezt a csatát megnyerte a józan ész, de a háborúnak még nagyon az elején vagyunk. A húsfogyasztás, a klímavédelem nevű kártyapakli egyik aduásza és mint ilyen, a nemzetállami-globalista harc egyre fontosabb terepe.
Egyelőre abban a fázisban vagyunk, hogy ajánlott minél kevesebb húst és persze állati eredetű ételt fogyasztani. A folyamat azonban hamarosan a szokásos módon kulminálódhat: először csak egy lehetőség, később trendi lesz követni. A következő fázisban már hátrányt szenved, aki nem csatlakozik, végül gyakorlatilag kötelezővé válik.

Már jól látható nyomai vannak a beindult folyamatnak. A legújabb hollywoodi filmekben, felkapott sorozatokban már kizárólag a negatív szereplők esznek húst. Olyan ez, mint a dohányzás volt néhány évtizede. Hamarosan a haladó cégek sem alkalmaznak olyan munkaerőt, akiben annyi felelősségérzet sincs a saját Földje iránt, hogy nem eszik húst.

És persze liberális szempontból fontos, hogy a húsevés is főként a soviniszta fehér férfi (és nő) skarlát betűje, kollektív kriminalizálásának eszköze. A hamburgert zabáló fehérbőrű ember az önsorsrontó, másokkal nem törődő, kizsákmányoló, a klímakatasztrófát előidéző és ellene tenni nem akaró polgár metaforája a progresszív mantra szerint.

Írd csak be a Google képkeresőjébe, hogy „eat meat” (húst enni). Ha van kedved, kezdd el számolni, hány fehérbőrű és hány nem fehér embert látni a találatok között. Elárulom, sok-nulla lesz a végeredmény. És most szólok, hogy nem az a rasszista, aki ezt észreveszi, hanem aki ezt szándékosan így csinálja.

https://lmgtfy.com/?q=eat+meat&t=i

"Ha mindenképpen az emberiség kihalását szeretnéd, mutass jó példát és kezd magadon!"

"Megfelezné egy ország vízszükségletét, ha senki nem enne húst". "Egy kiló hús fogyasztása 150 kilométer autózással ér fel". Csak néhány hangzatos megállapítás, amellyel az óvatlan húsevő agyát gyötrik nap, mint nap, de vajon mi történne, ha egyik napról a másikra mind a hét és fél milliárd ember áttérne a vegán életmódra?

Röviden annyi, hogy a Föld légkörében alig lenne észrevehető a javulás, viszont a legoptimistább becslések szerint is sok tízmillió ember halna éhen világszerte, és további tízmilliók indulnának el azok felé a kontinensek felé, ahol van mit enni.

A világ számos pontján ugyanis a föld minősége, vagy az éghajlati viszonyok nem alkalmasak növénytermesztésre, kizárólag állattartásra, tehát az így felszabaduló területeket nem lehetne a továbbiakban az agráriumban hasznosítani. Erről a kutatásról még a BBC is beszámolt, ezért talán még progresszíviában is elfogadható hiteles forrásként.

A világ teljes széd-dioxid kibocsátásának 10 százaléka származik a mezőgazdaságból, ennek fele a hústermelésből. Tehát 5 százalékkal csökkenne a kibocsátás, ha többé senki nem enne állati eredetű ételt. Ez az emisszió nagyjából megfelel az emberiség által évente termelt hulladékmennyiség előállításából, szállításából, feldolgozásából származó CO2 kibocsátásnak.

"Ne egyél halottakat, légy vegán!"

"Ha húst eszel, nem lehetsz se állatvédő, se környezetbarát!" Az éttermekben sztéket, hamburgert, sült húst fogyasztó vendégekre támadó radikális vegán állatvédők szokták ezeket üvölteni a húsevő vendégek arcába, miközben kiütik a kezükből az ételt.

És a növények? Őket ki védi meg? Mikor áll elő végre valaki azzal, hogy a búza, a sárgarépa, vagy a krumpli is belepusztul, ha megesszük, ezért inkább ne fogyasszuk ezeket se? Vagy pusztítsuk el a húsevő állatokat is? Esetleg nekik lehet, mert az róka nem tenyészti, hanem vadássza a tyúkot?

Percről percre egyre kevesebb ember él falun, ezzel szemben egyre többen költöznek be a nagyvárosokba, ahol legfeljebb a közösségi médián, filmeken találkoznak hagyományos haszonállatokkal. Emiatt egyre többeknél alakul át az állatokról kialakult, évezredek óta változatlan kép és különleges, már-már emberi tulajdonságokkal ruházzák fel a haszonállatokat is.

Az állattartás kultúrája ma emiatt két részre oszlik. A haszonállatok mellett egyre többen vannak a kedvtelésből, élettársként tartott állatok is. Csakhogy, míg az állattenyésztők egyre humánusabban bánnak a haszonállataikkal, addig a radikális állatvédők magukon és az állatokon kívül szinte senkit nem vesznek emberszámba, miközben a rákos sejtet is állatvédelem alá vonnák.

Képmutatók, mint az a horgász, aki nem tud lemondani a szenvedélyéről, de állatvédőnek is akar látszani, ezért az apró horoggal a szájában partra rángatott hal vérző sebeit hintőporral ellátja, mielőtt visszaengedné a tóba, majd folytatja a pecázást.

Az interkontinentális világállam megalakulásának elősegítéséért létrehozott posztmodern liberalizmus mindent átírna. A biológia törvényeit, a fizikai valóságot, a szaporodást, a táplálkozást...

Birizgáljátok csak az alvó bikát és rájöttök, hogy nem vagyunk se birkák, se nyulak, viszont és a sok lúd úgyis disznót győz. Nekünk meg végül is majdnem mindegy, a maga módján valamennyi nagyon finom tud lenni.

(2019. 12. 22.)

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/87837/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?