Jézusgyalázó cipőt dobott piacra a Nike

A progresszív nyugat kereszténység elleni hadjárata a napokban új színnel gazdagodott. Ezúttal az amerikai Nike cég volt a soros, amely a legújabb cipőjével rúgott egy hatalmasat Krisztusba és minden keresztény emberbe.

A Nike új edzőcipőjének neve egyszerűen Jesus Shoes (Jézus cipő), fűzőjén a keresztre feszített Krisztus lifeg, talpába pedig a Szentföldről, egész pontosan a Jordán folyóból származó, majd Amerikában megszentelt vizet töltöttek. A lábbelit egy Bibliából vett idézettel reklámozza a Nike: Járj te is a vízen!

A fehér színű cipő oldalán feketével olvasható az újszövetségi utalás: Mt. 14:25. Ez Máté Evangéliumának 14. fejezetét idézi: "Éjszaka, a negyedik őrváltás idején a víz tükrén elindult feléjük." A cipő hátuljára vérvörössel az INRI felirat került. Ezt a négy betűt merő gúnyból a római katonák szegezték a keresztre feszített Krisztus fölé. Annyit tesz: "Názáreti Jézus, a zsidók királya".

Nyilván egész véletlenül a cipő belső talpán is szerepel az INRI felirat, így aki felhúzza a lábára, minden lépésével azt tapossa, miközben a fűzőn lógó feszületet rugdossa. Látványos beteljesedése mindez a keresztény szimbólumok hétköznapi megbecstelenítésének. Az ember jártában-keltében rúgja,tapossa a Megváltót.

A cipőnek - milyen meglepő - azonnal hatalmas sikere lett a toleranciát kizárólag a velük egyet nem értőkön számon kérő nyugati liberálisok körében. Annak ellenére is elkapkodták a limitált példányszámban piacra került Lábbelit, hogy meglehetősen borsos az ára, 1500 dollár (kb. 450 ezer forint).

Nem kell azonban elkeserednie annak, aki ilyen cipőben szeretne villogni mondjuk a budapesti Aurora bár valamelyik hétvégi szivárványos buliján. A nagy igény miatt a Nike egy külön weblapot hozott létre a cipőnek, ahol azt bárki előrendelheti.

Azért csak felötlik az emberben, vajon hány percen belül borultak volna lángba a Nike boltjai világszerte, ha ne adj Isten nem Jézussal, hanem Mohameddel és az iszlámmal teszik ugyanezt?

A progresszív nyugat vallási türelmetlensége azonban csak a nemzetükhöz ragaszkodó keresztények ellen irányul. A szabadosságba fulladó posztmodern liberalizmus a repülni képes szuperhősöket teszi példaképpé, a vízen járó Jézussal pedig gúnyolódik.

És sajnos úgy tűnik, nagyon magasan is vannak kollaboránsaik. Egyre kevesebbeknek okozna meglepetést, ha a keresztényellenes küldetését remekül teljesítő, a napokban -  ötszáz év után - újra az egyház szétszakításán munkálkodó Ferenc pápa lábán is feltűnne egy példány.

Olybá tűnik azonban, hogy egyre több keresztény ember érzi úgy, a liberálisok kottájából vezénylő Ferenc pápa olyan, mint egy pici, de annál idegesítőbb kavics a kereszténység cipőjében. Ilyenkor aztán a cipő viselőjének nem marad más választása, mint előbb-utóbb fogni és kivágni belőle az oda nem illő dolgot. Különben is van már a katolikusoknak egy remek pápájuk, XVI. Benedek, akinek Ferenc pápa még a cipőjét sem köthetné meg.

(2019. 10. 27.)

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/85097/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?