Munkásőr ruhás provokátor pózolgatott a győri 56-os megemlékezésen

Több százan vettek részt Győrben, az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából tartott városi megemlékezésen. A tömegben egykori 56-osok, a forradalom kivégzett, bebörtönzött hőseinek leszármazottai mellett ott volt egy szerencsétlen félhülye provokátor is, aki a szabadságharcot eltipró kommunista gyilkosok képviseletében, egy eredetinek látszó munkásőr gyakorló ruhában pózolva korzózott a megemlékezők között.

A nyilván komoly mentális kihívásokkal küzdő középkorú férfi, olykor karba tett kézzel ácsorgott, máskor némán fel-alá járkált a megemlékezők között, az 1956-os forradalom leverése után, a hazáját szerető magyar nép elleni furkósbotként létrehozott gyilkos erőszakszervezet, a munkásőrség egyenruhájában provokálva őket.

Komolyabb incidens végül azért nem történt, mert aki észre is vette a jelmezben flangáló szánalmas bohócot, inkább együttérzően, a segítségnyújtás lehetőségét keresve tekintett rá, ahogy egy súlyosan sérült, szellemi fogyatékos emberre szokás.

Ettől függetlenül érdekes kérdés, hogy mi lett volna, ha adott esetben a magyarországi kommunista diktatúra egyik jelképének számító munkásőr ruha helyett mondjuk talpig SS-ben jelent volna meg ez a félnótás? Vajon hány másodperc alatt takarították volna el a térről, mint valami kutyapiszkot? És vajon hány másodpercen belül lett volna tele a világsajtó azzal, hogy Magyarországon visszatértek a nácik?

Egy fontos üzenete mindenképpen van ennek az incidensnek. Éppen az ilyen hibbantak miatt kell évről évre emlékezni és emlékeztetni mindenkit a diktatúrák bűntetteire, mert ha nem tesszük, és lassan feledésbe merül a múlt, a történelem olyankor ismételni szokta önmagát.

(2019. 10. 23.)

1
https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/84921/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Biziclop 2019-12-09 21:36:04
Örülj neki, faszikám, hogy csak egyelőre egyedül volt és békésen viselkedett. A te helyedben qrvára befognám a csőrömet, lassan, de biztosan változik a világ. Már nem az 56'-os meg a 89'-es ellenforradalmárok a nyerők. Szóval lehet visszafogni kispofám.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?