Losoncon egy holland beköltöző miatt korlátozzák a templomi harangszót

A néhány éve odaköltözött holland vállalkozó feljelentette a felvidéki Losonc katolikus plébániáját a helyi hatóságoknál. Szerinte a templomban túl sokszor, túl sokat és túl hangosan szól a harang és ez őt zavarja miközben a közeli kávézó teraszán a feketéjét kortyolgatja. A hatóság mérlegelt és neki adott igazat.

Elsőre Örkény egypercesnek tűnik az abszurd történet, csakhogy ez maga a rögvalóság 2019 júniusában. A holland férfi saját közösségi oldalán osztotta meg, hogy levelet írt a helyi hatóságnak, mert a zavarja a templomtorony "csengőhangja". Ebben a harangszó kapcsán úgy fogalmaz, "mindenkinek joga van hinni a tündérmesékben, de ezzel ne zavarjon másokat."

Losoncon a hatóság indokoltnak látta a holland vállalkozó kérését és kötelezte a plébániát, hogy ezután kevesebbszer, rövidebb ideig és halkabban harangozzon. Azon a Losoncon, amelynek első neve Lutetia Hungarorum volt. Azon a Losoncon, amely - erőd híján - a középkorban sokat szenvedett a muszlim törökök betöréseitől. És azon a Losoncon, amely a 17. században rövid ideig a Szent Koronának is otthont adott.

A holland vállalkozó egykori gyarmatosító elődeinek legnagyobb mellényével érkezett néhány éve a mai Szlovákia területén fekvő Losoncra. Mint ilyennek, eszében sem volt beilleszkedni. Ingatlanügynökséget indított, ami a hazájához képest jóval alacsonyabb ingatlanárak miatt nyilván jó üzletnek bizonyult.

Mára a település rettegett kiskirálya lett. Mindenről véleménye van, senkit és semmit nem kímél, emiatt sokan félnek is tőle. És úgy tűnik, még a hatóság sem akar bajszot akasztani vele.

Normális esetben legyintettek volna rá és közölték volna vele, hogy húzzon vissza a szülőföldjére, ott jelentgesse fel a helyi muszlim közösséget, ha a müezzin naponta ötször hívja imára a híveit. Azt már nem. Ő inkább Losoncra költözött, hiszen ott még nincsenek migránsok.

Dehogy nincsenek, ő maga a migráns. Méghozzá a legrosszabb fajtából való, aki nem ismer se Istent, se hazát. Személyében a nyugati embernek az a liberális archetiposza tette be a lábát Losoncra, amely miatt ezerrel robog pusztulása felé a nyugati keresztény kultúra és civilizáció.

Egymaga megtestesít mindent, ami miatt Hollandia egyre több városában egyre elviselhetetlenebb az élet. Az önző, képmutató, önmagát felsőbbrendűnek tartó jómódú nyárspolgár, aki mindent és mindenkit magához mér és magához igazít. Aki liberális világnézetével a devianciáknak talapzatot épít, miközben a hagyományokat lábbal tiporja.

Számára a közösség nem érték, hanem elmaradott szociális csökevény, amely korlátja az egyéni kiteljesedésnek, az individuum kibontakozásának. Ő aztán nem alkalmazkodik senkihez, szabják a nadrágot a slicchez.

Ez a szomorú történet legyen egy fontos intő jel a számunkra. Ahogy az alapvetően átalakuló Nyugat-Európából az őslakosok egyre többen költöznek majd a kelet-európai országokba, könnyen lehet, hogy egyre többen érkeznek ilyen mentalitással.

Természetesen örömmel várjuk azokat, akik beilleszkedve választott közösségükbe, őrzik a kultúrájukat, de azt nem hagyjuk, hogy a sajátjuk után a mi országunkat is tönkretegyék azzal a gőgös, fennhéjázó, közösségromboló és nemzetrontó attitűddel, amit a losonci holland is képvisel. Aki jönni akar, ezt a szörnyű kórságot hagyja otthon, különben mehet vissza oda, ahonnan jött.

(2019. 06. 16.)

5
https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/74666/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: István bejegyzésére 2019-06-20 15:33:25
Ha a hülyeség fájna (kunhalmiul: fályna), te naphosszat ordítanál, mint a fába szorult féreg (ami vagy) !!!!
Neked is azt ajánlom, hogy fogd meg a sz@ros cókmókodat, aztán takarodj ki Hollandiába, vagy Londonba az egyik NOGO zónába. Ott csak a müezzin üvöltése fog zavarni, te hülyegyerek !!!!
Neked meg ezt a bölcsességet ajánlom még a figyelmedbe, ha egyáltalán tudod értelmezni a mondatot:
• A hülyeség és a zsenialitás között csupán egyetlen különbség van: a zsenialitásnak vannak határai.
(Albert Einstein)
Ha ezek után van még valami teljesen felesleges mondandótok az "erkivel" együtt, akkor otthon, békés magányotokban üvöltsétek bele a marhaságaitokat egy kályhacsőbe !!!
Engem nem fog zavarni, legfeljebb a szomszédot !!!!
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: Erki bejegyzésére 2019-06-20 15:25:18
Miről beszélsz, te húzott agyú ?! Ki tört meg, és kit, mit ?!
Javaslom: költözz ki Hollandiába, ott nem fog más zavarni, csak a müezzin ordítása, naponta ötször.
• Nem arról van szó, hogy a liberálisok tudatlanok. Arról van szó, hogy sok mindent tudnak, ami nem úgy van.
(Ronald Reagen bölcselete)
Egyébiránt ajánlom még, hogy jegyezd meg:
• Nem szerencsés felcserélni az értelmes állatot az ártalmas élettel !!!!
Válaszolok
István 2019-06-19 07:14:09
Ez a migránsozás egy baromság, de pl. engem is zavar a saját falumban, hogy minden szombaton és vasárnap is hajnali ötkor a harangszóra ébredek.
Abban tök igaza van, hogy nem kéne másokat zavarni a harangozással. Felőlem napközben annyit kalimpálnak vele, amennyit csak akarnak, de hétvégén hajnalban hagyjanak már aludni!
Válaszolok
Erki válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-06-18 21:25:05
Igaza van a hollandnak. Mesevilagban el az összes vallásos. Éljen a felvilágosodás ami megtörte az egyházat. Már csak az iszlámmal is lehetne hasonlo...
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-06-18 13:56:32
Ez a holland vadbarom nem a havas henrikhez (szigorúan csak kisbetűvel) járt véletlenül bohóctovábbképző tanfolyamra. A "magas és nemzetes tanár urat" ugyanis ugyanígy zavarta a déli harangszó, és ennek a hisztijének ráadásul többször hangot is adott.
Namármostakkor:
1.) Az nem lehetne, hogy ez az ótvar holland, senkiházi őrült visszakotródna Losoncról a jó édesanyja pirospozsgás 3,14csájába ?!
Ott aztán azt ugathatna, amit csak akar !!!!
2.) Az nem lehetne, hogy társául szegődne az un. "losonci hatóság" összes majma, aki ebben a színjátékban így, vagy úgy részt vett ?!
Már csak azért, mert igen nagy igény volna mindkét megoldásra !!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?