A Twitter után Kanada is betiltotta az abortuszellenes mozifilmet

Amikor terroristákról beszélünk, az emberek azonnal a vallási fundamentalistákra gondolnak. Pedig létezik a terrorizmusnak olyan formája is, amikor az elkövetők a társadalom köztiszteletben álló tagjai és csak kevesen tudják róluk, hogy sokkal nagyobb pusztítást végeznek, mint az öngyilkos merénylők. Az egyik ilyen nemzetközi terrorszervezet a Planned Parenthood (tervezett szülővé válás), amely 1973 óta 7,6 millió emberéletet vett el világszerte.

A Planned Parenthood jogelődje 1916-ban a feminizmus hajnalán alakult az Egyesült Államokban, hivatalosan azzal a céllal, hogy segítse a nőknek a családtervezést. A nonprofit civil szervezetnek álcázott halálgyár valójában kezdettől fogva inkább lebeszélte a nőket a gyerekvállalásról és a fogamzásgátlás különböző formáit népszerűsítette.

Ám, miután a feminizmus második hulláma elért az amerikai törvényhozásig és 1973-ban engedélyezték a művi terhesség megszakítást, a Planned Parenthood átment mészárszékbe. Orvosai futószalagon gyilkolják a magzatokat. Csak 2017-ben és csak az Egyesült Államokban 321 ezer magzatot hajtottak el.

A szervezetnek ugyanis londoni központtal már nemzetközi szárnya is létezik. Ennek 149 tagszervezete van a világ 189 országában.

A progresszív gondolkodás által uralt fő médiákban természetesen a Planned Parenthood a jogállamiság rózsacsokra, amely "nem hagyja, hogy a nők testét keltetőnek használják". Ráadásul a szervezet évi 1,3 milliárd dolláros költségvetéséből több, mint ötszáz millió állami forrás.

Ez akkor is így van, ha Trump amerikai elnök és különösen alelnöke, Mike Pence gyakorlatilag háborút indított a Planned Parenthood ellen. Fő céljuk az emberi mészárszék állami támogatásának megszüntetése.

Csakhogy ez nem megy egyik napról a másikra. Az amerikai végrehajtó hatalomba az elmúlt évtizedek során beépült progresszív bürokraták ott akadályozzák a folyamatot, ahol csak tudják.

Mozifilm rántja le a leplet a Planned Parenthood valódi tevékenységéről

Abby Johnson 1980-ban született az Egyesült Államokban. Konzervatív családban nőtt fel, ahol szülei úgy nevelték, az abortusz kegyetlen és embertelen dolog. Egyetemi hallgatóként az egyik nyílt hétvégén találkozott először a Planned Parenthooddal, amely saját standot állított fel a campus-on. Megtetszett neki, amit ott hallott, a megalapozott családtervezés propagálása, a nők jogainak erős képviselete. A lány önkéntesként csatlakozott a szervezethez.

A megbízható és elkötelezett ifjú hölgy gyorsan lépdelt fel a ranglétrán és egyre komolyabb feladatokat kapott a szervezetnél. Olyannyira, hogy miután szakpszichológus diplomát szerzett, klinikai igazgató lett a Planned Parenthood egyik telephelyén.

Szervezeten belüli karrierje 2009 októberéig tartott, amikor egész addigi élete gyökeres fordulatot vett. Azelőtt soha nem látott abortuszt, akkor is csak egész véletlenül nézte végig az egyik beavatkozást. Az ultrahang-monitoron azt látta, ahogy a kicsi magzat egyre gyorsabban dobogó szívvel menekül az életéért az érte benyúlt fogó elől. Pici kezeivel és lábaival próbálta ellökni magától az eszközt, de hamarosan megszűnt a hangos szívverés...

Abby Johnsont a látottak annyira felkavarták, hogy sírva rohant ki a helységből, majd fel is mondott. Azóta az Egyesült Államok egyik legelszántabb abortuszellenes aktivistája lett. Történetét, érzéseit "Unplanned" címmel önéletrajzi könyvben írta meg, ebből most ugyanilyen címmel film készült, amelyet március végén mutattak be a mozik az USA-ban.

A Planned Parenthood valódi arcát bemutató film finanszírozását természetesen egyik nagyobb filmstúdió sem vállalta. Végül egy független gyártó állta a 6 milliós költséget, amely néhány nap alatt vissza is jött. Az Unplanned a nyitó hétvégén a tervezett bevétel dupláját, 6,1 millió dollárt hozott, május 30-án pedig már meghaladta a 18 millió dollárt.

Pedig nem vetítették annyi moziban, ahogy ez ilyen esetekben szokás és reklámozni sem lehetett, hiába lett volna rá pénz. A Twitter egyszerűen letiltotta a filmhez kapcsolódó bejegyzéseket, de a közösségi média egyéb felületei és számos televíziós társaság is megtagadta a film előzetesének bemutatását.

A külföldi forgalmazás sem megy könnyen. A film producere néhány napja jelentette be, hogy a nyitott, liberális társadalmára oly büszke Kanada valamennyi jelentős filmforgalmazó vállalata megtagadta az élet filmjének bemutatását az országban. A producer hozzátette, világszerte hasonló akadályokba ütköznek.

Az anya Iphone-hoz való joga megelőzi a magzat élethez való jogát

A művi terhesség megszakítás népszerűsítése a posztliberális politikai irányzat embertelenségének egyik legkórosabb tünete. A progresszívnek mondott gondolkodás talapzaton magasztalja az abortuszt, mint alapjogot, miközben a másik oldalon nem érdekli az egyetlen sérthetetlen alkotmányos alapjog, a magzat élethez való joga.

A nyilvánosság előtt a Pro Choice és a Pro Life szemlélet képviselői állnak a két oldalon, azaz a választás joga áll szemben az élethez való joggal. Míg a konzervatívok az új életet védik, addig a választás jogáért küzdők valójában az abortusz teljes kiterjesztéséért küzdenek. Ép ésszel felfoghatatlan érvelésük szerint az abortusz valójában gyógykezelés, a modern nő lelkének gyógyszere, akit ki akar sajátítani egy új élet.

Ezt jól szimbolizálja, hogy a "haladó" társadalmakban már egyetlen tabletta bevételével is kezelhető a "probléma". Pont, mint egy betegség. Sőt, az abortusz támogatói több országban azt is elérték, hogy ma már bárki rendelhet online is abortusz tablettát. Ezt a magzat 12 hetes koráig lehet használni. A várandós nő egy pohár vízzel beveszi, mint valami fejfájás elleni pirulát és a probléma megoldva. Ma már az Egyesült Államokban a terhesség megszakítások harminc százaléka így történik.

A két oldal küzdelme törvényi szinten is jól elkülönül az USA-ban. Azok az államok, ahol a demokraták vannak többségben, ott jelentősen könnyíteni, ahol a republikánusok, ott nehezíteni akarják az abortuszhoz való hozzáférést.

Legutóbb néhány napja a demokrata többségű Illinois állam csatlakozott azokhoz az amerikai államokhoz, ahol bevezetik az úgynevezett Reproduktív Egészségügyi Törvényt (SB25), amely elképesztően embertelen módon, a magzat születésének pillanatáig(!) fenntartja az anyának a jogot, hogy abortálja gyermekét. A várandós nő ráadásul bármire hivatkozhat, és meg sem kell indokolnia döntését.

Elég az anyának azt nyilatkoznia, hogy a szülés előtt szembesült vele, mekkora anyagi megterhelést jelent számára a gyerekvállalás. Máris jön a fehér köpenyes hóhér és miután világra segítette a gyermeket, azonnal végrehajtja rajta a halálos ítéletet a bíró, azaz a neki életet adó édesanya jelenlétében.

Ennek a barbár törvénynek a lelkes és hangos támogatója például Hillary Clinton, a demokraták bukott elnökjelöltje, aki a Twitteren rendszeresen kiáll a magzat kilenc hónapos koráig alkalmazható abortusz bevezetése mellett.

A másik oldalon a Heartbeat törvény áll. Ezt legutóbb Georgia republikánus többségű képviselőtestülete szavazta meg. Lényege, hogy attól a pillanattól kezdve, amikor a magzat szívverése megindult, azaz a várandósság hatodik hetétől tilos az abortusz minden formája. Ez alól egyetlen kivétel van, ha a várandósság az édesanya életét veszélyezteti.

Magyarországon 29.710 Ft az élet ára

Nálunk a hatályos jogszabályok szerint négy esetben lehet kérni abortuszt a magzat 12 hetes koráig. Ha az állapotos nő egészségét súlyosan veszélyeztető ok indokolja, ha a magzat orvosilag valószínűsíthetően súlyos fogyatékosságban vagy egyéb károsodásban szenved, ha a várandósság bűncselekmény következménye, valamint az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén.

Itthon az abortuszok 96%-át az utolsó indokkal kérik a nők. Tulajdonképpen ez a kiskapu, ezt ugyanis nem kell megmagyarázni a várandós nőnek. Az elmúlt években folyamatosan csökkent a művi terhesség megszakítások száma, de így is 18 percenként történik magzatelhajtás hazánkban, ami azt jelenti, hogy évente 30 ezer abortuszt végeznek Magyarországon.

Itthon is szemmel látható az abortusz támogatói és ellenzői között feszülő ellentét. Míg a nemzeti oldal képviselői a család támogatását, a gyermekek születését propagálják, addig a baloldal képviselői a fogamzásgátlás TB-támogatásának bevezetését, az abortusz tabletták elérhetővé tételét szorgalmazzák.

Beszédes a magyar politikai élet új üdvöskéjének, a posztliberális, progresszív gondolkodás hazai zászlóshajójának, a Momentum új EP-képviselőjének, dr. Cseh Katalinnak a minap nyilvánosságra került nyilatkozata. A szülész-nőgyógyász hölgy még rezidensként jópofának tartotta, hogy valaki a magzatelhajtás végrehajtását a botmixerezéshez hasonlította.

Olaj-Rabóczky Anett, a magyar Abby Johnson

Olaj Anett 23 évesen került Budapestre egy vidéki városból. Az egyetem mellett éjszakánként munkát vállalt egy bárban, ahol hirtelen kinyílt előtte a fővárosi fiatalság féktelen bulizós világa. Addigi szerelmével - akivel már az esküvőt tervezték - emiatt megromlott a kapcsolata, szakítottak. Úgy döntött, inkább az álmait akarja megvalósítani, karriert csinálni, beutazni a világot.

Új élete egy házibulin vett gyökeres fordulatot. A táncparketten megismerkedett egy fiúval, aki nagyon kedves és figyelmes volt vele, ezért nem bánta, hogy átesett élete első és egyben utolsó egyéjszakás kalandján. Anett annyira jól érezte magát, hogy fejben már azt tervezte, amint lehet, összeköti életét a fiúval.

Már hajnalodott, amikor megjelent egy másik lány a táncparketten, aki rögtön odament a fiúhoz és megcsókolta. A lány babát várt, ez azonnal látszott a pocakján és kiderült az is, egy hónappal későbbre volt kitűzve az esküvőjük a fiúval.

Anett összetört és hazarohant. Az igazi meglepetés azonban két hét múlva érte, amikor kiderült babát vár a fiútól. Nagyon megijedt, kétségbeesett. A szüleinek nem akarta elmondani, a fiú kapcsolatát sem akarta elrontani és azt gondolta fiatal még a gyermekvállaláshoz, ezért úgy döntött elveteti magzatát.

Amikor elment ultrahangra, az orvos megkérdezte tőle, miért akarja elvetetni, ez egy teljesen egészséges kislány? Akkor először nagyon elbizonytalanodott, de végül győzött az önzés és megtörtént az abortusz, amiről csak a legjobb barátnője tudott. Anett élete ezután ment tovább, de érezte, hogy nagyon furcsa csend telepedett rá a mindennapokban.

Évekkel később megismerkedett egy másik fiúval, aki az első randevún azt kérdezte tőle, elmenne vele szentmisére? Anett katolikus volt, de nem gyakorló hívő. Elkezdett szentmisére járni, de a szertartás alatt eleinte nem állt fel, nem térdelt le, csak ült a padban, ám a férje ezt soha nem tette szóvá neki.

Hamarosan összeházasodtak, megfogant első közös gyermekük, egy egészséges kisfiú. Amikor elment az ultrahangra, akkor szembesült vele, hogy megölette első gyermekét, amely furcsa kettősséget okozott benne. Egyrészt végtelenül örült a kisfiának, miközben elkezdte gyászolni meg nem született kislányát.

A depresszióból csak hosszú idő után tudott kikeveredni, de máig gyötri a lelkiismeretét, hogy megölte a saját gyermekét.

Olaj-Rabóczky Anett ma négy gyermek édesanyja, az egyházközség aktív tagja és küldetésének érzi, hogy felnyissa az abortuszra készülő lányok szemét. A saját történetén keresztül szeretne hitet és reményt adni, olyan élethelyzetekbe került fiataloknak, amire nem jó megoldás a magzatelhajtás. Abortusz.hu címen saját weblapot indított, ahol bárki segítséget kérhet tőle, a lányok éppúgy, mint a fiúk.

Kérlek anyám, ne ölj meg engem!

Magyarországon az Országos Egészségbiztosítási Pénztár hatályos közleménye alapján a nem egészségügyi okból kért magzatelhajtás 29.710 forintba kerül. Ennyi egy új élet ára.

Nagy igazság, hogy egy nő két dolog miatt képes bármire: hogy legyen gyermeke, vagy hogy ne legyen. Nem ritka az sem, hogy fiatalon az előbbiért tesz meg mindent, a harmincas évei végén pedig az utóbbiért mozgat meg hegyeket.

Tiszta szívből kívánom minden leendő édesanyának, mielőtt igent mondanának az abortuszra, hallgassák meg a gyermekük szívverését és hallják ki belőle a szívük alatt hordott magzat utolsó kívánságát: Kérlek anyám, ne ölj meg engem!

Jusson eszükbe Abby Johnson, aki a halál klinikájából kilépve lett az élet ügyvédje, vagy Olaj-Rabóczky Anett, aki a saját megrázó életének tanulságaival harcol azért, hogy minden megfogant gyermeknek lehessen születésnapja, láthasson színeket, tudja meg, milyen illata van a rózsának, milyen íze az almának, vagy mit jelent a szenvedélyes szerelem.

(2019. 06. 02.)

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/73829/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?