Sátáni összeggel segíti Ferenc pápa az USA déli határánál ragadt migránsokat

Ferenc pápa most éppen Trumppal trollkodik. Az egyházfő ötszázezer dollárt ajánlott fel azoknak a közép-amerikai illegális bevándorlóknak a megsegítésére, akik az Egyesült Államokba szeretnének bejutni, de az amerikai elnök szigorú bevándorlás politikájának hála Mexikóban ragadtak.

A hivatalos közlemény szerint a pápa a pénzt annak a mintegy 75 ezer embernek a megsegítésére ajánlotta fel, akik összesen hat karavánnal még 2018-ban érkeztek Mexikóba. A félmillió dollárból sátrakat és más, a mindennapi élethez szükséges dolgokat vásárolnak nekik.

Nem ez az első, hogy a Szentatya nyíltan az illegális bevándorlás mellé áll. Az sem ritka, hogy az egyházfő más jellegű kijelentéseivel borzolja a hívek kedélyeit. Nemrég például úgy fogalmazott, "a pokol nem létezik. Akik megbánják bűneiket, üdvözülnek, akik nem, egyszerűen eltűnnek." Ezek miatt sokan gondolják úgy, hogy I. Ferenccel maga az ördög foglalta el Szent Péter trónját.

Ezt nem tudom, az viszont elgondolkodtató véletlen, hogyha a Mexikóban rekedt illegális bevándorlóknak ajándékozott ötszázezer dollárt elosztom a közleményben szereplő hetvenötezerrel, akkor az jön ki, hogy a pápa fejenként ennyi dollárral támogatja a Mexikóban ragadt illegális bevándorlókat: 6,66.

2019. május 1.

(Fotó: Reuters)

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/72306/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?