Észbontás a Viasaton: Gombóc Artúr tette le a fegyvert Világosnál

"Az 1848-49-es forradalom végét jelentette, amikor 1849. augusztus 13-án Gombóc Artúr letette a fegyvert a világosi várnál". Erről az állításról kellett eldönteniük a Viasat3 műveletlenségi vetélkedőjében szereplő játékosoknak, hogy igaz, vagy hamis? A két huszonéves hölgy a teljes tanácstalanság szellemi ködéből kitörve, a tudatlanok határozottságával vágta rá: az állítás igaz.

Az évek óta futó és kifejezetten buta embereket szerepeltető műsor lényege, hogy a nagy gondossággal kiválasztott résztvevőknek (politikailag inkorrektül: primitív ösztönlényeknek) az alapvető műveltséghez tartozó kérdésekre kell válaszolniuk. Ők pedig meggyőződéssel állítják például, hogy az internetet már az ókorban is használták, vagy a Don-kanyar egy autósportban használt kifejezés.

A műsor magas labda a kritikusoknak, tollra is vették már jó sokan, de töretlenül népszerű. Jóérzésű ember azonban nem tud őszintén nevetni azon, hogy felnőtt embereket a nagy nyilvánosság előtt aláznak meg emberi méltóságukban. Még akkor sem, ha ezt 20-30 ezer forintért önként vállalták.

Mégsem ez a leggusztustalanabb dolog az egészben. Ami igazán felháborító és valódi gaztett, hogy a Viasat képes ehhez felhasználni a magyar történelem nagy alakjait. Adott esetben a vérbe fojtott 48-as forradalom egyik emblematikus szereplőjét, a magyarok szabadságáért küzdő hadvezért teszi nevetség tárgyává. Ráadásul a forradalom emlékét őrző nemzeti ünnep után nem sokkal.

Az egész újabb nyilvánvaló bizonytéka, hogy felkeveredett a világ: az alja van felül. Korábban nagyon okosnak és műveltnek kellett lenni, hogy valaki bekerüljön egy tévés vetélkedőbe. Ma minél hülyébb valaki, annál képernyőképesebb.

Ennek gyökerei persze messzire nyúlnak, mert mindez sajnos a pedagógus csődje is. És nemcsak a résztvevők egykori tanárai szégyellhetik magukat mélységesen, de azok is, akik a műsor készítőit tanították, nevelték. Azokat a szerkesztőket, akik ilyen kérdést kitaláltak, és adásba engedtek.

Sajnos ez a következménye az évtizedeken át folyó szándékos népbutításnak, amely illeszkedik a nemzettudat rombolásának és a történelmi gyökerek elpusztításának tervszerű folyamatába. Ha nem ismeri a nemzetét, nem is fog tiltakozni a felszámolása ellen.

Hogy csak egyetlen példát hozzak fel: emiatt nem készültek a ballib kormányok alatt a történelem nagy magyar eseményeiről, alakjairól mozi- vagy tévéfilmek. És ezeknek az erőknek a befolyása máig nagyon erős. Még most, a harmadik két-harmados jobboldali győzelem után is lett volna képük állami pénzből egy magyargyalázó Hunyadi–filmet készíteni.

Éppen ezek miatt van szükség a hazafiság-tudat elültetésére, erősítésére már az óvodákban és az iskolákban. Ez persze elsősorban a család, a szülők, a nagyszülők feladata lenne, csakhogy nem ritkán már belőlük is sikeresen kiölték ezeket a dolgokat. Szégyen, hogy nemzeti ünnepeink az emberek többségének csupán munkaszüneti napok, vagy hosszú hétvégék, amikor el lehet menni "wellness-elni".

Idén március 15 körül a liberális média egyként háborodott fel azon az utóbb kiderült kacsán, hogy Körmenden kötelező részt venni az iskolásoknak a 48-as forradalom alkalmából tartott városi megemlékezésen. Pedig egyáltalán nem ördögtől való dolog évente egyszer meghallgatni, miért és hogyan adták életüket eleink azért, hogy ma szabadon, magyarként élhessünk. Nyilván azzal semmi gond nem lenne, ha a budapesti prájdon lenne kötelező a részvétel.

Naná! Mást se hallani, minthogy zárkózzunk fel mielőbb a progresszív, nyitott, befogadó nyugati idiokráciákhoz. Ahhoz a Nagy-Britanniához például, ahol a napokban Damian Hinds oktatási miniszter körlevélben tette helyre az általános iskolák vezetőit, hogy "a homoszexuális kapcsolattal összefüggő érzékenyítésen a tanulók részvétele nem önkéntes, hanem kötelező. A szülőknek nincs beleszólása abba, hogy mit tanítanak a gyerekeiknek az iskolában." Ez persze maga a virágba borult demokrácia.

A gyerekek felnőttként azokat az értékeket fogja képviselni és követni, amiket az iskolában és otthon kaptak. Nagyon nem mindegy, hogy azok a szivárvány összes színében, vagy mondjuk piros-fehér-zöldben pompáznak.

2019. 04. 12.

2
https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/71367/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Ernest bejegyzésére 2019-04-13 20:34:45
Elnézést, de - véleményem szerint - nem az RTL tulajdonosi háttere a legnagyobb tragédia ebben az egészben, hanem a liberálbolsevikok évtizedekig tartó, romboló, aljas, mocskos néphülyítő oktatási rendszerének máig is tapasztalható utóhatásai !!!!
Válaszolok
Ernest 2019-04-13 15:11:23
"viasat"? Nincs min csodálkozni, RTL-es tulajdon! Bulvármédia, Fake News!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?