A V4-et bomlaszthatják a magyar Himnuszra írt törvénnyel a szlovákok

Higgadtság és önmérséklet. Ez most a legfontosabb, amit kérhetünk mindkét féltől, miután Szlovákiában törvényt hoztak, hogy korlátozzák (mások mellett) a magyar Himnusz éneklését. Az Európai Egyesült Államok létrehozásán munkálkodó poszt-liberális erők és kollaboránsaik mindent meg fognak tenni, hogy belülről is megbontsanak minden akadályt, amely az áhított cél eléréséhez vezető úton található. Köztük az egyre jobban működő V4 együttműködést. Ehhez pedig az egyik adu ász sajnos még mindig a magyar kártya.

Remélem azonban, hogy 2019-ben már minden értelmes Szlovákiában élő ember számára nyilvánvaló, hogy a szlovák nemzet létét, vagy területi egységét nem az ország területén élő (egyre csökkenő számú) magyar kisebbség, vagy akár egy esetleges magyar kulturális autonómia fenyegeti, hanem Európa átalakításának végrehajtási szakaszba lépett terve, amelyben lassan, de biztosan feloldódna a szlovákság éppúgy, mint az összes többi egykor szuverén tagállam.

Történelmi bűnt követ el, aki ilyen helyzetben akár személyes előnyökért, akár butaságból az egymás közti viszályt kezdi újra szítani, vagy felül az ostoba provokációnak. Sajnos úgy tűnik, mindkettőből akad Szlovákiában is. Míg több szlovák politikus nemmel szavazott a törvénymódosításra, addig a Most-Híd magyar vegyespárt országgyűlési képviselői közül egy se volt, aki a szigorítás ellen szavazott volna.

A DAC Aréna a magyar futball Csíksomlyója

Saját bevallásuk szerint senki nem olvasta el a frakcióban a törvényjavaslat végleges változatát, így nyomtak gombot. Utóbb szerencsére többen mea culpáztak és állítólag már meg is van a politikai megoldás, hogy még a hatályba lépés előtt kivegyék a passzust, amely az előterjesztője szerint kifejezetten dunaszerdahelyi DAC focimeccsek magyar hazafias hangulatát akarja megtörni a szigorítással.

A DAC Aréna a magyar futball Csíksomlyója. Oda minden (futballszerető) magyar embernek egyszer el kell látogatnia. Ez valóban olyan különleges hely, mint a csíksomlyói nyereg, ahol talán semmihez sem fogható módon hatja át a magyart a nemzeti érzés. Jól tudják ezt a hidasok is, akik máskor szívesen fotózkodnak a VIP-szektorban kék-sárga sállal a nyakukban.

Idiokraták törnek a nemzetállamokra

Több, mint egy évtized után végre sikerült mindkét ország számára elfogadható módon lezárni a Malina Hedvig-ügyet. Semmi szükség újabb hasonló vitákra, amelyek aláássák a sosem látott jó viszonyt. Látni kell, hogy a V4-ek közötti minden ostoba konfliktus egy nagyobb kirakós pici darabkája és a puzzle az Európai Egyesült Államokat ábrázolja.

A demokráciából idiokráciává alakult nyugat-európai országok már belevezették hazájukat az önfelszámolás feneketlen gödrébe, az átalakulás gyakorlatilag visszafordíthatatlan. Csakhogy sajnos minket is magukkal akarnak rántani. Kifordítják sarkaiból a jogállamiság definícióját, szándékosan félreértelmezik az emberi jogokat és minden hagyományos értéket idegengyűlöletnek láttatnak.

Lapít az EU, hallgatnak a jogvédők

Vajon miért hallgat az EU napok óta az ügyben? Bezzeg a Mianmarban élő rohingja muszlimok jogai mellett azonnal és többször is nyíltan kiálltak. És miért nem szólalnak meg az emberi jogokat máskor oly nagy elánnal védő civil szervezetek, mint a TASZ, vagy a Magyar Helsinki Bizottság, amelynek társelnökét, egy bizonyos Pardavi Mártát épp tegnap választották meg az év jogvédőjének?

A kérdés persze költői. Az EU vezető bürokratái és az őket bábként irányító hatalmak számára előnyös, ha a V4-ek energiáit az egymással való veszekedés köti le: Oszd meg őket és uralkodj rajtuk!

Ráadásul most épp a nemzettudat egyik fontos szimbólumának, egy nemzeti Himnusznak a korlátozása a téma, amely amúgy is a bögyében van az idiokratáknak, akik már többször felvetették, hogy például el kellene felejteni a nemzetközi sporteseményeken az olyan "fasiszta, xenofób csökevényeket", mint a nemzeti himnuszok.

Térjünk észhez kedves nemzetükért aggódó szlovák és magyar Urak! Itt nem a lé, hanem a lét a meccs tétje. A nemzetállamok, mint Szlovákia, vagy Magyarország léte. És a pálya sajnos az ellenfél javára lejt, közel sem egyenlőek a feltételek, de ha észnél vagyunk és a szívünk vezet, megtörténik a meglepetés győzelem. Végül Dávid is legyőzte Góliátot.

  1. április 5.
https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/71134/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?