Add ide a DNS-ed, gyártok fegyvert a néped ellen?

DNS-mintákat gyűjtő nemzetközi vállalkozások tűntek fel Magyarországon. A mintát magunknak kell levenni és beküldeni, cserébe azt ígérik, megtudhatjuk, melyik etnikumtól, népcsoporttól származunk, melyik földrajzi régióból érkeztek az őseink. A látszólag jópofa szolgáltatás azonban komoly veszélyeket rejthet. Egy adott népcsoporttól begyűjtött nagyszámú DNS-minta alapján akár olyan baktériumok, vírusok is kifejleszthetők, amelyek többségében az adott népcsoporthoz tartozókat fertőzik meg. Teszem azt, azokat, akik egymás után háromszor is kétharmaddal választották meg azt a pártkoalíciót az ország kormányának, amely meg akarja állítani Európa föderalizációját és kitart a gyökerei mellett?

Aki csak fellépett az internetre, vagy bekapcsolta a tévét az elmúlt hetekben, nagy valószínűséggel belefutott az egyik hirdetésbe. Ezek a vizsgálatok már évek óta elérhetők, most azonban - eszméletlen mennyiségű pénzt beleölve - kampányszerűen reklámozzák a szolgáltatást, amelyről azt írják, ha elküldöd nekik a nyáladból levett mintát, megmondják, honnan származol.

Azt ígérik, akár soha nem ismert távolabbi rokonra találhat vele a megrendelő például egy Marokkóban élő idős néni, vagy egy afgán kecskepásztor személyében. Érzékenyítés 2.0: Látod, az egész világon élhetnek rokonaid! Látod, az egész világ egy nagy közösség! Látod, hogy feleslegesek a határok közöttünk?

A biometrikus adataid után kérem a genetikai térképed is

Ennél azonban sokkal több információval szolgál a leadott DNS a másik oldalon, ahol akár visszaélésre is okot adhat a levett minta. Én nem állítom, hogy bármelyik vállalkozás vissza akarna élni az összegyűjtött genetikai térképekkel, de sosem árt óvatosnak lenni, plane, ha a saját DNS-ünkről van szó. Az emberiség történelme során szinte minden jelentősebb felfedezés (pl. atomenergia) előbb, vagy utóbb ellenséges célokat szolgált.

Egy biztos, a nagy világcégek, mint a Google, vagy az Apple a telefonjaikkal már sok-sok millió felhasználó biometrikus adatait gyűjtötték össze, ráadásul úgy, hogy önként adták azokat át a cégeknek.

Az ujjlenyomata, a retinakódja, vagy az arcának három dimenziós lenyomata, plusz a telefonja segítségével ma már bárki mozgása, tevékenysége lekövethető nemcsak az online térben, de a fizikai valóságban is. Az állandó internetes kapcsolatban álló telefonok folyamatosan adatokat küldenek, a felhasználó pedig a saját biometrikus adataival igazolja, hogy nála a telefon.

Mindez olyan információkat biztosít a polgárokról a nagy multinacionális vállalatok számára, amelyekkel még a leggazdagabb államok titkosszolgálatai sem rendelkeznek. Így gyerekjáték követni bárkit, befolyásolni azonban még kissé nehézkes, ehhez lehet kulcs egy DNS-minta.

A DNS elárulhatja bárki gyenge pontjait

A teljes DNS-térképből ma már bárki gyenge pontja kiolvasható. Milyen betegségekre hajlamos, milyen egészségügyi rizikófaktorok fenyegethetik az illetőt? Adott esetben könnyen kideríthető, hogy az illető szívfejlődéssel kapcsolatba hozható genetikai hibát hordoz, vagy a szervezete rosszul reagálna bizonyos hatóanyagú gyógyszerekre. Ezt továbbgondolni nyilván összeesküvés-elmélet, vagy tudományos-fantasztikum, de az okostelefon is az volt harminc éve.

És ha már itt tartunk, lépjünk szintet. Nem szabad kihagyni a számításból a másik népek feletti hatalomra törő birodalmaknak azt a régi vágyálmát, hogy olyan fegyvert készíthessenek, amelyet ha elsütnek, csak a célcsoporthoz tartozókat dönti le a lábukról.

Nagy számú DNS-mintával akár az is előfordulhat, hogy génsebészek olyan baktériumokat, vírusokat kódolhatnak, amelyek többségében egy adott népcsoport tagjait betegítik meg.

Nem árt tehát óvatosnak lenni a saját genetikai térképünkkel. Ezek ugyan egyelőre még fizetős szolgáltatások, de nem lennék meglepve, ha néhány év múlva bizonyos szolgáltatásokat csak úgy lehet majd igénybe venni, ha a felhasználó hozzájárul a DNS-alapú azonosításhoz.

Annak viszont van egy rossz hírem, aki a magyar virtust keresi a génjeinkben. A magyarságunk ugyanis sokkal mélyebbről fakad. Kellő alázattal bárki magáévá teheti, viszont nincs kézzelfogható nyoma a DNS-ünkben. Annál jóval mélyebben van, a lelkünkben. Ahhoz pedig csak a jó Istennek van kulcsa. (Kép: ANDRIANO_CZ/ISTOCK.COM)

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/70877/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?