A nyugat-európai játékpiac karácsonyi sztárjai

A 'Toys r Us' áruházlánc nyugat-európai üzleteinek polcain új értelmet nyert a szar játék fogalma. Pedig már jó messze vagyunk a béka seggétől, még mindig van lejjebb, most szó szerint a csatorna alján járunk.

Nehéz plasztikusan megfogni egy műanyag szart, de a Mattelnél úgy gondolták, ha várat nem is lehet belőle építeni, játszani jó lesz.

És nem arról van szó, hogy egy degenerált játéktervező aberrált ötlete véletlenül átcsúszott a boardon. Egymás mellett öt gyomorforgató társasjáték kelleti magát karácsony előtt Ausztriában, a Toys r Us egyik magyar határhoz közeli üzletének polcain:

A kutyagumi kerülgetés eddig utcai játék volt és rohadtul idegesítő. Most alig 20 euroért a gyerekszobában sem kell nélkülözni. Itt ráadásul nehezített a feladat, mert közben be van kötve a gyerek szeme.

Ehhez képest a 'Húzd meg az ujjam' egyenesen szellemes játék: Ki eresztette ki a szel(l)emet a palackból? Annak idején minden rendes családban eljátszotta ezt a fater a gyerekekkel, de bűzpatron helyett elég volt hozzá a mutter babgulyása. Viszont akkor is érezte mindenki, hogy ez azért hülye játék.

Ha valakinek mégse esne le elsőre, miről van szó, ott van rögtön mellette a polcon szinte ugyanaz a játék sokkal konkrétabban: "Ki fingott?"

Ám, mind közül a legszarabb talán 'Kacka', magyarul Kakika. Ez 5 éves kortól ajánlott. Doboza a klotyó mellett egy vigyorgó műanyag szart és egy wc kefét is rejt. A cél, hogy kipiszkáljuk a klotyóból Kackát, a csatornaszökevényt.

De volt egy aranyeső fétises is a cégnél. A 'Pippi parti' című agyatlanság már 4 éves kortól ajánlott. Ebben a játékban a wc-ből kispriccelő pisi elől kell elugrálni.

Vajon milyen gyerekkora volt annak, aki szerint jó buli műanyag bélsárral, meg vizelettel társasjátszani? Vagy egész másról van szó?

Biztos tök véletlen, hogy miközben ma már minden játékdobozon van színesbőrű gyerek is, ezeken csak fehérek élvezik a kakit, meg a pisit. Közben meg a Tom és Jerry dvd borítóján nagy betűkkel kérnek elnézést, amiért négernek ábrázolták benne a házvezetőnőt.

Elnézve ezeket a játékokat elbizonytalanodik az ember. Vajon a politikai korrektség, vagy egy kakis játék az undorítóbb? Mindenesetre ezekből a játékokból egyet bizton leszűrhet bárki: a PC és a WC között hasonló a kapcsolat, mint a szar és a csatorna között.

De vajon mit mond a gyerek, ha a téli szünet után megkérdik tőle a suliban, mit hozott a Jézuska? Pardon. Mit kaptál fenyőünnepre?

Sajnos azon kívül, hogy a polcon hagyjuk, mást nem nagyon tehetünk. Fogjuk fel inkább a gyártó és a forgalmazó credojának a termékeket: 'Toys r Us', avagy a játékok mi vagyunk.

https://prizma.blogstar.hu/./pages/prizma/contents/blog/66678/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?